Mina 5 bästa tips i Rom

I helgen var jag i Rom för första gången, en helt fantastisk stad! Jag älskar alla de mysiga kvarteren med små gator och de gamla byggnader som finns var man än vänder sig. Bästa sättet att uppleva Rom tyckte jag var att gå mellan sevärdigheterna. Vid varje ny gata eller riktning blev jag fascinerad över hur mycket fina byggnader, gator, caféer och restauranger det fanns överallt. Det var så härligt att bara vara ledig och strosa runt och njuta av de fina miljöerna som finns överallt. Vi hade turen att få strålande sol alla dagar vi var där vilket såklart gjorde det extra härligt att strosa runt. Nedan tänkte jag lista mina 5 bästa tips som jag fick med mig från Rom, mina första tips på den här bloggen, so here we go!

Mina 5 bästa tips i Rom

Ät gelato vid Fontana de Trevi

Den italienska glassen (Gelato) som säljs på olika ”gelaterior” runt om i Rom är så fantastisk god. Är du i Rom måste du provsmaka åtminstone en och ät då den goda glassen vid Fontana de Trevi som är en fontän och väldigt mysig plats. Vill äta en gelato nu!
IMG_1211

Spanska trappan

Spanska trappan var fantastisk att se och även området i närheten av den. Så fort man kommer lite bort från spanska trappan finns det supermysiga gator med väldigt härliga uteserveringar och restauranger, dit skulle jag tipsa att gå.

IMG_1233


Via del Corso –  missa inte tvärgatorna!

Lite shopping är ju alltid trevligt. Via del Corso är en stor shoppinggata i Rom, men missa för allt i världen inte att vika in på små gatorna som ligger från denna stora strada. Här finns allt från Zara, H&M, Cos, & Other stories till små italienska butiker och även en av mina favoritbutiker Calzedonia.IMG_1056

Långlunch med pasta eller pizza!

Så mysigt att ta långa luncher när man har semester. Antica Enoteca är en urhärlig restaurang med god mat, trevlig personal och en härlig miljö. Är det fint väder kan man sitta ute, vilket är underbart. Antica Enoteca hittar du inte alls långt ifrån Via del corso på Via della Croce 76/b. Go there! Även restaurangen ovan som jag har för mig hette Cocina Romana var toppen
IMG_1284.


Mysiga Trestevere

Trestevere är ett område i Rom som ligger på andra sidan av floden Tibern än centrum kan jag nog beskriva det. Detta stället får man inte missa om man åker till Rom. Det känns lite som det ”nya” stället och som har ryckt upp sig ordentligt. Vi var där två kvällar och det var så mysigt. Vi hade bokat bord på två olika restauranger som var fantastiska!  Jag skulle rekommendera att kolla upp bra restauranger så man vet var man ska gå när man kommer dit. Två fantastiska restauranger jag kan rekommendera är:
La Boticella – En lite genuin och familjär restaurang med fantastisk mat, go stämning och superhärlig service av kvinnan som serverade oss.
Taverna Trilussa – Blev rekommenderad denna av en kompis innan vi åkte och den var toppen! En fantastisk innegård men också mycket trevligt inomhus, serverar pasta to die for. Måste boka bord för att få plats på innegården.Triussa_restaurang_tips_rom

Vi var även vid Vatikanstaten, Panteon och Colosseum vilket riktigt kul att se. Sedan måste jag bara inflika att man ska akta sig för turistfällorna runt om dessa sevärdigheter. Det är inte där man får de fantastiska pizzorna och pastarätterna Rom verkligen erbjuda.

Vilka är era favoriter i Rom?

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Weekendresor i vår

Äntligen börjar det bli våååår! Vi ska snart åka både till London och Budapest. Det är verkligen härligt att åka på weekendresor, sitta på uteserveringar

LÄS HELA INLÄGGET
Stäng meny