Att flyga med barn, 1,5 år – mina bästa tips!

Nyss hemkomna från en helt fantastisk resa till Las Palmas, Gran Canaria. Ny resa gjord och därmed ny ålder för Stella att resa och flyga i. Alla åldrar är ju så olika. Stella är ju nu under två år vilket betyder att hon inte får ett eget säte, men åker ju nästan for free. Men samtidigt är hon ganska stor, så det hade varit skönt med ett eget säte. Hon är ju ännu mer aktiv än sist vi åkte men också mer med så at vi kan prata med varandra och hon förstår så mycket, vilket underlättade! Sist vi reste var hon ca 1 år. Denna gången kunde vi mer ha med pysselleksaker och annat nytt och kul som hon kunde sysselsätta sig med, för gången var det mer att underhålla haha. Här kommer mina bästa tips som underlättade flygresan för oss. 

 

5 bra saker för flygresan med barn

 1. Flygplansmat – vi beställde mat båda vägarna. Engagerande och var kul för Stella. Och gott! Vi reste med Ving och där får man en liten Lollo och Bernie påse med frukt och en barnmat, väldigt bra när Stella var 1 år. Men nu är hon ju inte alls intresserad av burkmat. Så hon åt av våran mat. Kan vara bra att ha in mind : )

2. Vi hade packat en väska med massor av olika pysselsaker som vi tog fram en i taget. Inget världsrevolutionerande men ändå, det fungerade väldigt bra.

  • Reuseable stickers – Det blev det bästa i den väskan. Hon gillade dem jättemycket. De påminde jättemycket om när vi var små och flög så fick man alltid på planet en lite bok med massa klistermärken man kunde flytta runt på sidan. Så kul tyckte jag. Så försökte hitta något liknande och det verkade gå hem även för Stella 😀 Jag köpte denna på Systrarna Grene.
  • Målarböcker med klistermärken med sin favorit, Greta Gris.
  • Små böcker, Stella gillar böcker och vi hade med oss 4 supersmå böcker. Tar ingen plats och hon tycker de är väldigt roliga.
  •  Ritbricka – en sådan med magnet tror jag? En sådan man skriver på och sedan kan sudda med. Superbra, hon fick den i julklapp av sin farmor. Kul och inget kladd! : ) 
    Målarböcker och pennor med andra roliga figurer, Frost, Bamse och Pippi Långstrump, så man kunde byta ut.
    Plånbok med småsaker i.
  • Pippis aktivitetslåda. En liten låda med lite små böcker, pussel och målarbok.

3. Snacks – Vi hade med oss snacks som hon gillar. Äpple. Majskakor. Macka. Ibland får man gå igenom med vatten till barn i säkerhetskontrollen. Annars är det ett bra tips att ta med flaskor som man kan fylla på väl igenom säkerhetskontrollen, i alla fall i Sverige. Så slipper man köpa vatten till allt man behöver på flygplanet. 

4. Napp eller nappflaska för start och landning – Stella var lite förkyld när vi åkte. Det har hon inte varit innan när hon flygit och då har det fungerat jättebra, och som tur var gjorde det även denna gång. Stella fick nässpray innan starten och sen har hon napp så hon hade den under start och landning och det tror jag är väldigt bra för man känner ju av trycket och hon vet ju inte att man kan svälja för att få bort det. Så napp, vatten eller saft i nappflaska om de hellre vill ha det är verkligen bra.

5. Skrev ju ett inlägg här om vad vi hade med i handbagaget förra gången vi flög med Stella och det hade vi med denna gången med!

Här kan ni också se när vi flög till Marbella med Stella🥰

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny