Mina sommarfavoriter i Sverige

Hej på er!

Hur mår ni? Till helgen är det midsommar och sommaren börjar ta fart på riktigt. Det är så fint i Sverige den här tiden. Så fort de här ljusa kvällarna och varmare temperaturerna kommer så är det nästan som att man glömmer av alla det månaderna man gått omkring i mörkret och fryst. Är inte det konstigt.. De fina dagarna på sommaren är de tinte mycket som slår Sverige,  så därför tänkte jag ge mina 4 sommarfavoriter i Sverige.

Mellbystrand
Sola och bada vid Sveriges längsta strand!  Stranden som går mellan Mellbystrand och Skummeslöv är Sveriges längsta sandstrand och sträcker sig förbi både Laholm och Båstad. Det är en underbar strand som jag älskar att besöka på sommaren. Eftersom vi har sommarhus i Mellbystrand har jag varit här mycket och jag tröttnar aldrig på den vackra stranden. Det är inte mycket som slår känslan att gå på träbryggan över alla sanddynor för att sedan gå över den sista och se hela havet öppna sig framför en. Verkligen ett tips att ta sig hit i sommar.

mellbystrand_guide_tips_sommar_sverige

Tylösand och Halmstad
Halmstad är en fantastisk sommarstad. Efter att ha pluggat i Halmstad i fyra år har jag några favoriter. Tylösand ligger inte långt ifrån Hamstad så ska man till något av ställena, passa på att besöka det andra med. Stranden i Tylösand är värt ett besök, det är ofta väldigt mycket folk här på sommaren när solen är framme. Jag skulle också besöka after beachen på hotell Tylösand, alltid live-band, mycket folk och såå härlig stämning. Om du är i Halmstad ska du heller inte missa att käka lunch, fika eller äta middag på Restaurang Tillsammans som ligger precis vid vattnet i centrum. Det är en väldigt mysig restaurang med avslappnad skön stämning och de serverar riktigt go mat, hade jag bara en kväll i Halmstad hade jag gått hit.

afterbeachtylosand

Varberg
En till riktigt sommarpärla som är lite som Sveriges Bali. Man kan surfa här, vilket lockar många surfare och detta präglar också stämningen i staden eller iallafall vid Appelviken. Nere vid Appelviken ligger Surf Saloon, Majas, Johns place och &Olles som alla är härliga ställen att käka på eller bara ta något gott att dricka. Både stranden och strandpromenaden är fantastisk! Går man från Appelviken längs stranden kommer man sedan till fästningen som också är ett mysigt område. Varberg har flera bra spahotell, både Kurorten och Asia Spa är riktigt bra.  När vi är i Varberg kan det också hända att vi går ut en sväng på Socitén eller Bodegan, som ligger precis jämte. Perfekt för en rolig utekväll!

Varberg_tips_sommar_sverige_guide_Majas

Båstad
Är en liten mysig by som är så mysig att besöka på sommaren. Även om det är mycket champagne, folk och fest så är det verkligen värt ett besök för det finns så mycket mer att se och göra! Och det är ju inte för intet som folk har valt just Båstad att åka till. Jag gillar att kolla på en Tennismatch i Swedish Open som spelas under v 28 och 29. Vill man inte köpa biljetter så finns det många matcher som spelas på mindre planer runt om den stora stadion, helt gratis att se. Jag gillar också att käka glass och kolla på de otroliga båtarna som ligger vid hamnen och bara strosa omkring och kolla på folk. Det är mysigt att ta en lunch på Sand som är Hotell Skansens restaurang. Hotell Skansen är också ett väldigt bra hotell med fantastiskt spa och kallbadhus. Missa inte att köra vidare upp mot Boarp om du är i Båstad, på vägen hittar man de godaste våfflorna med den bästa utsikten på Solgårdens våffelbruket. Kör man vidare så kommer man till Boarps Grönsakshall, jag tror det är det officiella namnet, på något vis har vi alltid kallat det för ladan. Det är både en stor lada fylld med färsk frukt och grönsaker och så ligger det en riktigt bra inrednings-outlet där, Design House Stockholm Open.

Sommar_sverige_båstad_tennis_2016_tips_guide

Har ni några sommarfavoriter i Sverige?

Kram Klara

 

 

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny