Min Londonguide!

Hej på er!

Tiden går så snabbt, imorgon åker vi till Budapest med massa kompisar och det ska bli så roligt. Årets tredje weekendresa, så lyxigt. Och denna är faktiskt en bröllopspresent till oss från vännerna vi ska åka med. Så bra present! Så kul att ha något kvar att se fram emot nu efter hela bröllopet. Men, idag tänkte jag skriva lite om mina favoriter i London en stad jag verkligen älskar och som jag senast var i  för ett par veckor sedan, här kommer…

 

Min Londonguide

Mysiga områdena London…

Först ut, tre mysiga områden som är värda att besöka;

Kensington/Paddington – Riktigt fint område med massa vackra ståtliga hus med fina trappuppgångar. En riktigt fint och härligt område, inte att missa Kensington Garden som går ihop med Hyde park. Promenera i den, underbart. Ett fint och lugnt område som är perfekt att bo i, mer prisvärt än helt i centrum och har många mysiga och bra hotell. Ett hotell jag gillar är Olympic House Hotell i Paddington, väldigt små rum men mysigt och prisvärt.

Notting Hill– Så mysigt område med massa små, söta, färgglada hus. På Portobello Road är det också en mysig marknad på helgen. Portobello Market. Finns massa mysiga cafeér och butiker, exempelvis mysiga cafeét Granger & Co.  Bokhandeln och den blåa dörren från en av mina favoritfilmer Notting Hill finns här!

Camden – Älskar det brokiga området Camden. Här finns en härlig blandning av olika personer och stilar på butiker och restauranger. Lite med känslan att man får göra och vara precis hur/vad man vill här. Riktigt go stämning. På helgen har Camden Market öppet och det är en supermysig marknad, där man både kan käka riktigt gött och fynda.

Kensington
Utanför ett rosa hus i mysiga Notting Hill
Camden Market, marknad som är öppen på helgen.

Käka här i London:

Soho – Så mysigt område i London med små gator och många små hippa restauranger och caféer. Det här området är väldigt mysigt på dagen och väldigt kul på kvällen. Hur mycket folk som helst och på kvällen finns det massa coola och bra barer att besöka.

Chelsea– Ett supermysig område att strosa omkring i på dagen och där man även kan hitta riktigt många bra restauranger! Hache har riktigt goda burgare och passar för både lunch och middag.

Läs mina restaurangtips i London här!

Mysiga restaurangen Honest i Soho, verkligen ett restaurangtips. Om man gillar burgare, vego eller med kött.

Shoppa och ta paus på uteservering här…

Regent Street, Oxford street, Old Bond Street & Heddon Street – På kända och folktäta Oxford Street finns det riktigt många bra affärer, så som Zara, River Island, Primark, & other stories, Cos, Top Shop, Forever 21 med mera. Gillar även Regent Street som är en lite lugnare tvärgata till Oxford Street men som också har riktigt bra shopping. Så detta området/gatan gillar jag mycket! Fortsätter man Regent Street ner kommer man till Picadilly Circus och svänger man av lite tidigare kommer man till  Heddon street. På Heddon Street ligger en mysig slags innergård med flera uteserveringar som är riktigt härliga att sitta på när solen skiner.

På Old Bond Street hittar du massa fina butiker och lyxiga märken och det är ett härligt område att strosa runt i. Här omkring ligger även en stor Victoria Secret…

Lyxiga och härliga Old Bond Street.
Kända, hetsiga Oxford Street som har så bra shopping…

Läs om mina restaurangtips i London här!

 

Vilka är era favoriter i London?

Kram Klara

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny