Var ska man åka på Amalfikusten?

IMG_1034_1

Underbara Amalfikusten. Att åka på honeymoon till Amalfikusten kan varit ett av våra bättre beslut! Efter intensiva veckor innan resan, Var det en helt fantastisk plats att vila upp sig på men även uppleva mycket. Det kunde inte blivit en härligare vecka. Att få besöka olika byar på Amalfikusten var superhälrigt!

Det finns så mycket att skriva om Amalfikusten, första ämnet blir: Vilka ställen ska man besöka på Amalfikusten?

Jag googlade och gjorde mycket research innan vi åkte för att se vilka ställen som skulle vara bäst att bo på men det var svårt att hitta bra svar. Ravello, Minori, Praiano, Positano, Napoli, Sorrento, Positano, Capri eller Ischia? Det finns hur många byar och öar som helst kändes det som. Och alla får sin favorit beroende på vad man tycker om. Jag gillade våra stop, men hade ändå gjort lite annorlunda.

Så här åkte vi:

2 nätter 1 dag i Sorrento

1 natt och 2 dagar på Capri

4 dagar och nätter i Positano

Vi åkte på kvällen på söndagen efter vårt bröllop för att komma iväg så snart som möjligt, och eftersom vi kom fram mitt i natten så blev det smidigaste första stoppet; Sorrento. Vi landade i Napoli och tog sedan en taxi till Sorrento. (Buss hade varit bättre om man kommer på dagen) 2 nätter och 1 dag blev det i Sorrento. Som första stop var detta bra, mysig och lite större stad.

Efter en heldag och kväll i Sorrento tog vi båten (som inte gick på natten när vi kom) till Capri. Underbara Capri!

IMG_0703_1

Vi stannade en natt och två dagar på Capri men jag kan säga att jag gärna stannat fler nätter än så! Det är inte för intet som Capri är så populärt, så otroligt fin och mysig ö. Tyvärr är priserna på både hotell och mat därefter.

Efter underbara Capri bodde vi 4 nätter i Positano, därifrån gjorde vi dagsutflykter till både Amalfi och bergsbyn Ravello. Positano var jättemysigt och efter att vi besökt Ravello och Amalfi så tycker jag absolut vi gjorde rätt i att bo i Positano. Positano är något dyrare men alternativet är att bo något billigare utanför Positano i exempelvis lugnare Praiano hade jag inte velat. Vi ville ha de livet som ändå var i Positano, med mycket restauranger och shopping. Det hade blivit tråkigare om det var lugnare än det var i Positano.

Hur jag hade åkt:

Capri 3 nätter

Positano 4 nätter – och göra utflykter till närliggande byar på dagarna.

IMG_0831

Jag hade hoppat över att bo i Sorrento och bara åkt hit över dagen. Åkt till Capri först (om man kom på dagen och kunde ta båten) eller Positano direkt. Det var ett mysigt första stop för oss, men resterande av Amalfikusten var härligare och i Sorrento tyckte jag inte det fanns något speciellt som inte fanns i Positano.

Capri var en solklar favorit för mig och jag hade gärna bott där minst 3 nätter. Har ni varit på Amalfikusten? Vilka är era favoriter?

-Klara

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Hej!

  Hittade din blogg efter lite sökningar på ”bröllopsresa amalfikusten”. Vad jag förstår på ditt inlägg ovan hyrde du och din man ingen bil utan tog er runt med båt/kollektivtrafik? Hur fungerade det tyckte du? Var det enkelt att förflytta sig mellan de olika orterna ni besökte? Skall läsa igenom alla dina inlägg inför vår eventuella resa så vi inte missar något sevärt =)

  Mvh,
  Sofia

  1. Hej Sofia!

   Vad kul att du hittat till min sida 😀 Ja, precis som du skriver så tog vi oss runt utan hyrbil. Jag tycker det fungerade bra. Jag tyckte det var väldigt smidigt att ta taxi, båt och buss på plats. Slippa leta parkering och köra på de slingriga vägarna själv, men verkligen för och nackdelar med båda 🙂 Ja, gör det! Hör bara av dig om du undrar något annat, ni kommer få en magisk resa dit! Det är verkligen helt fantstiskt! När ska ni åka? 🙂

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Tips i Stockholm

I måndags åkte jag och min kompis Lovisa upp till Stockholm för en dag fylld med shopping, brudklänningsprovning, lite bubbel och god mat. Nedan kommer

LÄS HELA INLÄGGET
Stäng meny