Min Österlen-guide

Mina 8 favoriter på Österlen

Charmiga Fridens gårdskrog

Vedeldade pizzor som äts på en urhärlig gammal äpplegård. Invändigt är restaurangen charmig och fylld med massa roliga och märkliga saker. Charmigt. Pizzan är magiskt god och man måste boka för att kunna testa den. 

Magiska Ale stenar

Besök Alé stenar, en så fin plats med fantastisk utsikt. Man går upp för kullen och möts av stenarna med historia. Parkera vid Kåseberga där det är väldigt mysigt och man sedan kan ta en fika eller lunch efteråt.

Kåseberga, hamnen 

Efter man har besökt Alé stenar kan man ta en god lunch i hamnen i Kåseberga här finns fler mysiga fik och restauranger.

Grändens mat, Ystad

Besök mysiga mysiga staden Ystad. Och missa då inte det urhärliga caféet Grändens mat med riktigt god mat och fika. Som både är mysigt inne och har en fin innergård att sista på.

Kiviks musteri

En mysig stop i Österlen är Kiviks musteri. Här kan du kolla på äppleodlingar, på produktionen och det finns ett mysigt fik. Och så kan du handla massor av gott i butiken. Perfekt utflykt för barn då det både finns gott och plats att springa och roliga leksaker och gungor. 

Simrishamn 

Besök mysiga Simiriahamn. Strosa runt och kika och gå ner mot hamnen. Gör ett besök på mysiga Gamla apotekarens fik. 

Olof Victors café

Så mysigt café med mysig uteservering på gården men också väldigt mysigt inne om vädret är sämre.

Åk runt!

Överallt i Österlen stöter man på gårdsbutiker, olika grönsaksodlingar, fina platser och loppisar. Omgivningarna är fantastiska. Så att bara åka runt i naturen och stanna när man hittar något man gillar är en av de bästa upplevelserna.

På onsdag åker vi igen till Österlen. Denna gången själva, utan Stella men kan säkert bli fler road trips i sommar med Stella till Österlen också. Dessa ställen kommer jag vilja besök då. Redan nu blir det ett besök på hotellet Örum 119, som ser väldigt mysigt ut och som ska servera riktigt god pizza. 

Ställen jag vill besöka:
Hörte brygga
Franskans crêperie
Knäckbackshusen (även Kyls strandbad, Borrby strand, Mälathusen, Sandhammaren, Haväng)
Örum 119
Rörum
Pastafabriken ingelstorp
Mellby Klockaregården
Kivik hotell
Brösarps backar
Rathckegården

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny