Var ska man åka på weekendresa i höst?

Hej på er!

Har ni haft en härlig helg?

Jag har varit vid havet i södra Sverige och andats in massa frisk luft, det är något speciellt med hav och sandstrand. Även i kalla Sverige. På fredag åker vi till Alicante och förhoppningsvis får vi både mer av hav, strand och VÄRME där.

Vi har också bokat en weekendresa till Berlin i Januari. Ska bli väldigt roligt, har aldrig varit där innnan. Någon av er som har?

Däremot har jag har några andra favoriter när det kommer till storstäder. Jag tänkte dela med mig av mina favoriter om någon håller på att planera en weekendresa i i höst eller vinter. Läs nedan om var jag gärna åker en weekend:

 

Barcelona

En storstad jag älskar. Mysiga tapasbarer, strand och stad även om inte vädret är så varmt och soligt i januari. Hade gärna åkt hit ändå och kollat runt i alla affärer, shoppingcenter och ätit en massa god mat. Nyårsfirandet sägs vara  awesome här också!  Läs min Barcelona guide här.

Barcelona_tips_guide_weekendresor

Las Palmas

Vill man ha sol, värme men inte vill att flygresan ska ta så mycket längre än 5 timmar? Åk till Las Palmas, en storstad jag skrivit om innan. Las Palmas var ett av de första charterdestinationerna och förknippas därför av många som ett väldigt turistigt ställe. Vissa delar är såklart präglade av turismen. Men det finns så många ställen och områden som är genuina och väldigt härliga. Speciellt delen Vegueta som är gamla stan. Läs mer om Las Palmas här.

Las_palmas_guide_tips_gan_canaria

London

Jag älskar London. Det är något med den brittiska accenten i språket, afternoon tea och mijön som gör mig glad. Älskar utbudet av shopping på Oxford Street och Regent Street blandat, marknaden i Camden och de mysiga områdena Notting Hill och Paddington. Här hade jag absolut kunnat tänka mig att fira nyår eller åka i höst.

 

Paris

Romantiska Paris, med sina mysiga gator. När jag var här blev jag förundrad över att några av invånarna faktiskt gick med en baguette under armen. Jag upplevde staden som konst-rik och med många fina byggnader och små ateljéer att besöka. För en romantisk drömmare som mig var denna staden en perfect match. Åka upp till Montmarte och vackra kyrkan Sacré Cœur och gå på mysig söndagsmarknad, strosa inne på lyxiga shoppingcentret La Fayette, storsa ner för Champs-Élysées, ta en shoppingtur på hallarna (Les Halles) eller ta en god kaffe och croissant på ett mysigt fik. Ja, det finns hur mycket som helst att göra. Vill åka direkt, bara jag skriver om det.

IMG_1413

New York

Något längre bort och därmed längre restid, men en fantastisk stad. Jag längtar till jag får åka tillbaka hit. Det är något speciellt med New York. Så coolt, så stort och så mycket som händer hela tiden. Läs vad jag hade gjort en dag i New York här.

 

Köpenhamn

Om man som jag bor i Göteborg så är den närmaste storstaden rent tidsmässigt med tåg att ta sig till Köpenhamn. En riktigt mysig storstad med fantastiska affärer, det finns så många fina danska varumärken. Riktigt coola restauranger med god mat och mysiga kvarter. I Köpenhamn kan man strosa runt i många timmar utan att bli uttråkad. Läs mer om vad jag gillar att göra i Köpenhamn här.

tips_guide_köpenhamn_weekendresa

Malmö

Mysiga Malmö är verkligen värt ett besök. Malmö ligger endast ca15 min från Köpenhamn med tåg, så man kan passa på att besöka båda städerna. Malmö påminner lite om vissa delar i grannlandet och ser lite ”dansk” ut, vilket kanske inte är så konstigt eftersom Malmö ligger så nära vårt kära grannland. Jag gillar den danska känslan på husen och de mysiga kvarteren. I Malmö finns bra shopping, mysiga kaféer och riktigt mycket bra restauranger. Malmö känns modernt och det finns många alternativ beroende på vilken stil man gillar. Det dyker ständigt upp nya innovativa restauranger. Vill man maximera shoppingen kan man även besöka Emporia som ligger vid tågstoppet och området Hyllie. Emporia är nämligen ett av Sveriges största shoppingcenter.

Rom

Romantiska Rom! En härlig stad som bjuder på en härlig mix av historiska byggnader, shopping, mysiga kvarter och riktigt god gelato! Hit åker jag gärna igen för en härlig weekend med massa god mat så som pasta och pizza och ett gott glas rödvin till i mysiga miljöer. Läs mina tips i Rom här.

Rom_tips_guide_weekendresa

Jag skulle också vilja besökas städer som Amsterdam, Warszawa och Milano. Har någon av er varit där?

 

Ha en fin måndag!

 

Klara

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Min Österlen-guide

Mina 8 favoriter på Österlen Charmiga Fridens gårdskrog Vedeldade pizzor som äts på en urhärlig gammal äpplegård. Invändigt är restaurangen charmig och fylld med massa

LÄS HELA INLÄGGET
Stäng meny