Tips och guide till Amalfi och Ravello

Hej på er!

När vi var i Positano åkte vi en av dagarna på utflykt till Ravello och Amalfi. Vilken härlig dag det var. Vi tog först båten från Positano till Amalfi och sedan får man ta en ca 30 min lång busstur upp till Ravello, beroende på trafiken. Amalfi är en större by än vad Positano är. Den har charmiga små gränder och liknar Positano på många sätt, men Positano är mindre och mysigare. Det var kul att strosa runt här ett par timmar, så detta gjorde vi innan vi sedan tog bussen upp till bergsbyn Ravello.

Det går en lokalbuss mellan Ravello och Amalfi. När vi skulle till Ravello hamnade vi i en bussy tid då det var väldigt många som skulle med bussen, plus mycket trafik som gjorde att bussen var väldigt sen. Vi hoppade då istället på en lite dyrare turistbuss med öppet tak och tog oss upp till Ravello med lurar i öronen och ett knackigt ljud från en förinspelad guide. Men bussen tog oss upp till Ravello säkert och billigare än en taxi.

tips_ravello_Amalfikusten_resa

Ravello är litet, lugnt och harmoniskt. En otroligt mysig liten bergsby med fantastisk utsikt på många ställen. Här finns vackra trädgården Villa Rufolo, mysiga uteserveringar, små butiker som säljer färgglatt porslin, massa citroner och riktigt god Pizza. Vi hittade en butik med olivolja producerad i trakten och därifrån fick några flaskor åka med hem. Vi åt stenungsbakad pizza som var helt amazing på en mysig innergård på pizzerian Giardini Caffè Calce. Annars strosade vi runt och bara njöt av den vackra byn.

IMG_1022

Pizza_italien_amalfikusten_Ravello

På väg hem sedan frågade vi efter busshållplatsen för lokalbussen ner till Amalfi igen och det var inga problem att hitta. Ca 1,5 euro kostade färden men jag tror aldrig jag har varit så nervös i en buss innan. Ravello är som sagt en bergsby som ligger högt upp och i och med det, får man en bedårande utsikt, men också en brant och slingrig bussfärd dit och hem. Att Ravello även ligger i Italien gjorde bussfärden till en äventyrlig upplevelse, som nästan alla åkturer i Italien. Så det vara bara att bli kompis med bergsluttningarna och ta många djupa andetag.

Ravello_guide_tips_resa

Innan vi tog båten till Positano igen, stannade vi på ett mysigt fik i Amalfi och tog en kaffe och en specialitet för Amalfikusten. Citronjuice. Så sur! Och då var jag ändå lite fegis och tog 50/50 citron och apelsin.

Sammanfattade tips i Amalfi och Ravello:

  • Amalfi är mysigt att strosa runt i ett par timmar, ta en lunch eller en dricka en sur citronjuice.
  • Ravello ligger i bergen så man måste åka buss istället för båt sista biten, smidigast från Amalfi. Riktigt mysig by med små mysiga butiker, uteserveringar och fina utsikter. Varmare än nere vid havet.
  • Åt en fantastisk go Pizza i Ravello på det här stället.
  • Jag tyckte att den passade perfekt för en dagsutflykt då jag hellre bor nära havet och kanske i en något större by där det händer lite mer.
  • Åk båt från Capri/Positano/Sorrento/ till Amalfi – köp biljett på plats ca 8 euro enkel väg. Båtföretagen är Travelmar eller Gescab.
  • Ta Lokalbussen som heter Sita bus till och från Ravello. Dessa går iallafall två gånger i timman fram och tillbaka, men man kan få vänta lite längre när det är som mest folk som vill dit. Busshållsplatsen ligger inte långt ifrån där man hoppar av och på båten, man går höger (öster ut) ca 50 m så är man vid busshållsplatsen. Sita bus har även många stora bussar som rullar mellan byarna och dessa stora bussars hållplats ligger nära där lokalbussen kommer och går. Detta kan vara ett bra riktmärke för att hitta, you will see them. Taxi är dyrt, ca 30 euro enkel väg så rekommenderar lokalbussen. Man kan köpa biljett på bussen, ca 1,5 euro. Även i Ravellos centrum hittar man ett stop. Smidigt.

Har ni varit i Amalfi eller Ravello? Vad gillade ni bäst?

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Weekendresa i vår

En weekendresa är något jag gillar väldigt mycket. Några av de sakerna jag gillar med att resa är miljöombytet, all inspiration man får av platsen,

LÄS HELA INLÄGGET
Stäng meny