Tips i Stockholm

I måndags åkte jag och min kompis Lovisa upp till Stockholm för en dag fylld med shopping, brudklänningsprovning, lite bubbel och god mat. Nedan kommer mina bästa tips i Stockholm, några sedan förgående gånger och några sedan denna gång, enjoy!

SOVA

Hotell Birger Jarl
Ett bra och prisvärt hotell med fräscha rum och supergod frukost. Läget är toppen och ligger rätt högt upp på den långa Birger Jarlsgatan. Tar ca 20 minuter att gå från centralen och 10-15 min att gå ner till Stureplan.

Mornington Hotell
Mycket bra hotell i ett bra läge precis vid Östermalms saluhall. Nära till shopping och ca 20 minuter att gå till och från centralstationen.

Frukostbuffén på Hotell Birger Jarl
Frukostbuffén på Hotell Birger Jarl

FIKA

Snickarebacken 7
Ett riktig mysigt café som också har en liten butik med fina saker i, värt ett besök!

Konditoriet
Inne i Sturegallerian ligger detta mysiga fik. Här du kan ta en god kaffe, lunch eller ett glas bubbel.

Snickarebacken_7_stockholm_tips
Butiken inne på Snickarebacken 7

LUNCHA

Riche
Denna välkända restaurang som i alla fall jag hört mycket om tycker jag är värd ett besök när man åker upp till stockholm. Mysig miljö och de serverar supergoda köttbullarna!

Mälarpaviljongen
Ligger vid Norr Mälarstrand och är en helt underbar restaurang som ligger precis vid vattnet, besök när det är fint väder. Då är den som bäst!

Vurma – Senast jag var uppe åt jag en riktigt god lunch här med min Stockholmskompis Sofia. Ligger på Birger Jarlsgatan.

Riche_stockholm_restaurangtips
Köttbullar på Riche

SHOPPA

Biblioteksgatan
På biblioteksgatan har många svenska märken butik och det finns även många andra bra affärer. Här ligger bland annat &Other stories, Tiger of Sweden och by Malene Birger.

Mood
Den här gallerian är en coolt inrett galleria med många bra butiker så som Day, Rodebjer, Valerie och Samsøe Samsøe.

Åhlens
Måste slå ett slag för Åhlens på Drottninggatan i Stockholm. Den är riktigt bra om man jämför med många andra Åhlens. Känns som de har allt. Här ligger även Zara och H&M, men det är mysigare på andra gator än just här…

Birger Jarlsgatan 
På Birger Jarlsgatan 9 ligger Livly, en supermysig barnbutik med väldigt fina kläder. Här köpte jag en supersöt klänning till mitt gudbarn Emma. På Birger Jarlsgatan 15 ligger även Zara home som jag tycker om.

Sturegallerian
Sturegallerian är kul att gå i och även här finns det många roliga butiker och mycket kläder att kika på.

By Malina
Jag gillar By Malinas kläder och tycker om att gå till deras concept store som ligger i Stockholm. Väldigt mysig butik!

Gallerian
Ligger på Hamngatan och här hittar du både mysiga fik, Lewis store, River Island och Hollister. Inte långt ifrån Gallerian på Hamngatan ligger även en Victoria Secret butik.

Shoppingtips_stockholm_bymalina
By Malinas concept store, så mysig!

KÄKA PÅ KVÄLLEN

Milles
Milles Lydmar ligger på Strandvägen 1, precis jämte restaurangen som heter just strandvägen 1. Dessa två hänger ihop på något sätt men är två olika restauranger, även Hotell Lydmar hänger ihop med dessa två. Milles är en jättemysig restaurang, både inomhus och uteserveringen. Jag åt en råbiff som var helt fantstiskt god!

Un Puco
Ligger på Karlavägen 28 och är en mysig italiensk restaurang med riktigt god mat, risotton var riktigt god!

Trattorian
En riktigt mysig och rolig restaurang som ligger vid vattnet vid Norr Mälarstrand. Riktigt goda drinkar, charkbrickor och pizzor. Firade min systers födelsedag här förra året och det var en perfekt kväll!

Taverna Brillo
På Taverna Brillo är det väldigt trevlig miljö. De serverar goda drinkar, god mat och goda efterrätter. Som upplagt för en bra kväll!

Milles_restaurangtips_stockholm
På Milles

Har ni några tips på vad man inte får missa i Stockholm?

 

Klara

 

 

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny