Tips i Alicante

Hej på er!

Hösten är här på riktigt i Göteborg. Förra veckan var vi i Alicante, det var så härligt! Det var riktigt varmt och skönt trots den korta vägen det är dit. 25 grader på kvällarna och ännu varmare på dagen.  Vi bodde på Melía Hotell som låg precis vid havet, precis mellan stranden och hamnen. Perfekt läge, men ett väldigt stort hotell. Det som var väldigt härligt med Alicante var att man kunde gå överallt och slapp ta taxi.

Alicante var mysigt och jag som besökt Spanien många gånger tidigare kände igen den spanska miljön. Och som jag älskar den. Tapas, rödvin, uteserveringar och mysiga gränder och torg.

Tänkte lista mina tips i Alicante:

 1. Stranden Playa de Postiguet och restaurangtips på stranden

  Vill man hänga på stranden så tycker jag man ska gå lite längre bort på strandpromenaden om man kommer från hamnen. Då kommer man bort till volleybollplaner och en cool och mysig ”trä”-restaurang som ligger på stranden. Här kan du köpa en hel kokosnöt och ta med dig till stranden eller dricka svingoda nypressade juicer. Även mycket god mat. Jag åt en fräsch burrito och hamburgarna var awesoome!
  Stranden_Alicante_Melia_hotell

 2. Hamnen och Explanada de España

  Du lär inte missa hamnen om du åker till Alicante, men den är så fin så den får vara med på listan ändå. Hamnen ligger precis bredvid en fin strandpromenad som man kan strosa runt på och kolla in alla stora båtar. I denna hamn har även Volvo Ocean race ett stop på sin världssegling.

 3. Restaurangtips

  El portal Taberna & Wines  – Mysig restaurang i Alicante för både lunch och middag, ingen uteservering när vi var där. Men inne var det jättefint. Bordsbokning behövs om man vill käka senare än kl 18;)
  La Bodeguita de Abajo – God Paella och mysig restaurang!
  Sale and Pepe – Är man sugen på Pizza eller pasta så ska man gå hit! De är inte lika bra på köttet. Superfin inredning, mysigt. Mysigt läge precis utanför kyrkan Katedralen San Nicolàs.

  IMG_1935

 4. Drinkställe

  En av de sakerna jag saknar mest i Sverige under den gråa och kalla perioden är att kunna gå ut och sätta sig på en uteservering och ta en kaffe eller ett glas cava. Det kan man göra i Alicante och det finns massor av härliga uteserveringar!  Borgonesse och Soho PARC var två superhärliga alternativ, som inte ligger långt i från varandra. Soho PARC ligger supermysigt i en park och man sitter vid lite mindre bord och fina fotöljer. Borgonesse låg i samma mysiga område men där var det enklare att sitta många. Riktigt espressomaskin (viktigt) och bra priser.

  Party_bar_drink_alicante_tips_guide_alicante
  Tasca El Coscorron
 5. Shopping i Alicante

  Bra shopping hittar du i Alicante på   Alla de spanska kedjorna såsom Bershka, Zara, Zara Home, Stradivarius, Mango och som pricken över i:et shoppingcentret El Corte Ingles. Även min spanska favorit Üterque ligger här. De spanska märkena blandas även upp med Nike och Massimo Dutti.

 6. Party i Alicante

  På gatan Carrer Castaños och runtomkring den, är det riktigt mycket folk ute på gatorna  på kvällarna och barerna ligger tätt. Alicante var en stad med mycket liv på kvällen, vilket jag faktiskt inte hade förväntat mig. Massa små barer och klubbar som man kunde gå emellan. Favoritbaren blev den enkla och charmiga baren Tasca el Coscorron, som vi sprang på av en slump. Man går in genom en liten liten dörr på en liten gata och in kommer man till en härlig bar med go stämning som serverade fantastiska mojhitos. Älskar när man hittar ett sådant guldkorn!
  Sedan gick vi vidare mellan olika barer och klubbar, bland annat till El Mitico som var en härlig liten klubb, full med folk.
  IMG_1941

 7. Gå runt i staden

  One of my specialities är att gå vilse, och det är rätt härligt i en ny, mysig stad. När man går runt och kikar så hittar man mycket. Men vi hade ändå lite koll och såg till att vi kollade in Castell de la Santa Barbara, till Basilika Santa Maria, de gamla kvarteren i El Barrio och San Nicolas katedralen. Man kan även gå förbi saluhallen Mercado Central. Det finns så mycket fina hus i alla möjliga färger i Alicante, gå runt och ta in allt det fina i staden!

  IMG_1936

Har ni varit i Alicante? Vad tycker ni om staden och har ni några favoriter?

 

Klara

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny