Sverigeguide del 2 – Från Båstad till Malmö

Del två av min lilla Sverigeguide innehåller mina favoriter från Båstad till Malmö. Så mycket mysigt ställen det finns på vägen här. Älskar södra delen av Sverige, så här kommer mina absoluta favoritställen del två, ställen på vägen ner mellan Båstad och Malmö. Perfekta för ett stop om ni är påväg någonstans söderut eller för en utflykt om ni håller till i närheten.

Mysiga fiskebyn Torekov – ett härligt stop

Mysig Torekov, strosa runt vid den mysiga hamnen och ta en glass. För en härlig lunch, besök antingen Hamnkrogen vid just hamnen eller Torekov hotelll.  Missa inte heller Hovs hallar, jättefin natur och stora stenblock som stått länge och är kända från film.

Saker jag inte testat i Torekov än men som jag läst om verkar mysigt är; Bäckdalens Växthus & Café och restaurang G Swensons. Även ”Butikerna på Gården” där Tantgrön ska vara en mysig butik, ligger på vägen om du kommer från Båstad.

Holy smoke bbq – grillmiddag i härlig miljö

Stanna för en härlig grilllunch eller middag, bra för barn! Granne med Holy Smoke ligger även Chiligaraget där en kanadensare med passion för chili odlar massa olika chilis, tycker det låter väldigt intressant och nästa gång ska vi även hinna med detta.

Höganäs saluhall & Ittala Outlet – fynda fint

Älskar saluhallen och detta är inget undantag. Här finns även flera andra butiker samlade under namnet Magasin 36, här säljs bland annat konst och keramik. Härlig utflyktsmål som inte kräver sol och fint väder!

Nimis – perfekt utflykt för barn

Konstnären Lars Vilks har olovligt byggt ett stort konstverk i trä på klipporna vid Kullabergs naturreservat, som är riktigt häftigt att se! Svårt att hitta hit då skyltningen knappt existerar men värt det väl där : )

Mölle krukmakeri – missa inte hamnen och brandstation

Underbara Mölle! Ytterligare en mysig liten by med underbar hamn. Käka god pizza på underbart mysiga Mölle krukmakeri, där man sitter i en magisk trädgård och käkar. Kika in i gårdsbutiken och sen strosa ner till hamnen och gå förbi den gamla Brandstationen som är så fin.

 

VÄLA – Inomhusshopping för regniga dagar

I Helsingborg längst med E6an ligger VÄLA shoppingscenter. Här många bra affärer och även Zara som är en av mina favoriter. Passar perfekt för en regnig dag.

 

Cykla på Ven – Utflykt över dagen, ta båten från Landskrona till Ven

En riktigt fin utflykt från vägen längst med E6an är att ta båten från Landskrona till ön Ven. Cykla runt den undertbart mysiga ön, njut av den rofyllda naturen och käka en lunch och en glass innan du tar båten tillbaka igen eller varför inte tar in på någon av öns mysiga hotell. För en extra kul upplevelse kan man hyra tandemcyklar. Tips då är att ta med någon som är bra på att cykla : )

Tomatens Hus & Miss Alice korg och delikatesser – underbar lunch i växthus eller trädgårdsservering

Tomatens hus ligger påväg ner mot malmö, rättare sagt i Vallåkra, ett underbart ställe! Här kan du käka tomater på alla olika vis på Miss Alice. Jag och Andreas delade en sallad med tomat och mozzarella och en tomatpaj , det var SÅ GOTT! Och till efterrätt åt vi om möjligt en ännu godare jordgubbspaj. Man kan antingen käka i ett jättefint stooort växhus eller i trädgården, lika mysigt både och, så passar alla väder. Måste stanna här i sommar igen. Sedan finns det även en stor och härlig delikatessbutik där vi gick loss efter den goda lunchen.

MALMÖ – underbara Malmö

Malmö är verkligen en mysig stad som apssar perfekt att åka till över en weekend i sommar. Och det finns så mycket att göra, läs mina tips i min malmöguide!

 

I sommar ska vi till Österlen, tänkte testa några nya ställen längst vägen då. Har ni några tips?

 

Kram Klara

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny