Restaurangtips och bartips i Positano

Hej på er!

Vardag i ett mörkt och grått Göteborg och jag drömmer mig tillbaka till vår resa till Amalfikusten och mer specifikt idag: Positano.

Jag tänkte tipsa om några bra restauranger och barer som vi besökte i  Positano. Innan vi åkte till Positano så tyckte jag det var väldigt svårt att söka sig fram till var centrum i byn låg. När vi kom dit insåg jag att man nog skulle kunna säga att centrum är runt stranden och hamnen. Går man längs de små vägarna en liten bit upp på berget så kommer man till en stor gata som heter Via Pasitea. Längs denna stora gata som slingrar sig upp på berget, det är här alla restauranger, butiker, affärer och barer ligger. Som ett enda långt centrum. Går man åt vänster när man kommer upp till Via Pasitea från stranden så finns det mest åt det hållet, men även lite bra åt vänster.

Man man bara ska slänga in ett lite boendetips så kan man välja om man vill bo längre ner mot stranden, vilket gör att det inte blir lika långt att gå om man ska just ner till stranden och centrum. Ju längre upp man bor på på Via Pasitea och smågatorna runt om, ju längre ner är det till hamnen och stranden. Det är även nere vid stranden som är det turistigaste ”centrumet”. Ju längre upp man går på gatan ju billigare och mysigare blir det! Vi bodde högt upp vid en liten gränd intill Via Pasitea vilket var supermysigt. Man fick gå mycket och det är backigt men jag tyckte det var charmen i det hela. Utsikten på vårt hotells terrass var amazing.

Jag tyckte även att de mysigaste restaurangerna låg lite högre upp på gatan mot vårt hotell. Så var inte rädd att boka ett hotell lite högre upp om du är beredd att gå lite. Det betyder nämligen inte att man hamnar ”off” det händer mycket hela vägen bara inte lika mycket som vid stranden.

Processed with VSCO with f2 preset

Här kommer mina restaurangtips i Positano:

Faro Bar

Denna mysiga bar blev vår favorit under vistelsen i Positano, ligger högt upp på Via Pasitea och har en fantastisk utsikt över havet och mot bergen mot Priano. Supergoda drinkar och vissa kvällar har de live musik som spelar lugna versioner av populära låtar. Romantiskt och mysigt!

faro_bar_positano

Franco´s Bar

Denna bar läste jag om innan vi åkte att vi ”inte fick missa” och jag måste erkänna att trots att jag var lite fundersam över hur bra den kunde vara så blev jag verkligen övertygad om att alla den här gången faktiskt hade rätt. Man får inte missa detta ställe. Vi tog ett glas prosecco här innan middagen en kväll. Det är ett fancy ställe med dyra men välgjorda drinkar, och till drinken får man också gott snacks. Detta stället ligger även denna på Via Pasitea, nära stranden, men lite uppåt åt höger på gatan Via Pasitea om man går från stranden. Man kommer tillräckligt högt upp för att få den fantastiska utsikten som många ställen i Positano erbjuder. De goda drinkar tillsammans med utsikten och den goa, hög musik gör detta ställe till en fullträff. Festligt!

IMG_1159

francos_bar_positano_amalfikusten

Il Fornillo

Detta är en mysig restaurang som ligger i en sväng på Via Pasitea. Ljusslingor, växter, ett riktigt charmigt ställe.  Ligger högt upp på Via pasitea. Gå upp hit en dag!

positano

Montemare

Riktigt god mat på en restaurang med havsutsikt som ligger längs Via Pasitea. Gott och mysigt helt enkelt.

Café Positano

Även detta är en mysig uteservering, något enklare mat än de andra. Pizza och pasta är bäst. Utsikten är 10 poäng.

montmarte_restaurangtips_positano

Chez Black

En kväll gick vi hela vägen ner till stranden och besökte den populära och välkända (av många) restaurangen Chez Black. Med tavlor på kändisar som besökt restaurangen på väggarna ligger denna anrika restaurang precis intill vattnet i Positano. Gott och mysigt, men dyrare och mindre fin utsikt än längre upp på berget. Kändes lite turistigare men var helt klart en bra kväll med god mat och mysig miljö. Här nere ligger även Bucca di Bacco som vi käkade lunch på en dag. Gott men inte det mysigaste i Positano. Jag gillade utsikten och miljön högre upp på berget bättre.

IMG_1181

Tips i Positano:

 • Tänkte ni chilla på stranden en dag så hade jag rekommenderat att köpa solstolar och parasoll, ”the public beach” där det är gratis att vara är väldigt liten och det blir så mycket folk, plus att det är stenstrand och inte så mjukt att ligga på.
 • Positano är relativt dyrt. En av våra bättre luncher var att gå upp till en liten gata och köpa take away pizza och äta på stranden.
 • Boka bord till på kvällen på morgonen eller dagen innan, var kö till vissa restauranger på kvällen om man inte bokat. Vi var här i September, i Juli då det är som mest folk kanske man till och med behöver förboka?

Har ni några favoritrestauranger i Positano?

Kram Klara

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Tack så mycket Klara
  Vi ska till Positani nu i November .
  Jag kommer att tänka på dina rekomendationer och tips.
  Ha det got
  Rahim

  1. Vad roligt! Hoppas ni får en underbar resa : )

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny