Restaurangtips i London

Nyss hemkommen från helt underbara dagar i London. London bjöd på strålande sol och 18 grader och det var helt underbart att strosa runt och bara chilla i de olika mysiga områdena, sitta på uteservering, äta god mat och ta en lite sväng in i de stora utbudet av bra affärer. Jag hade gjort research innan och bokat restauranger. Jag vill ha mysiga, hippa restauranger med härlig stämning och jag fick två nya favoriter i helgen, här kommer mina favoriter både till lunch och på kvällen:

Kurobuta – Coolt ställe som var en helt underbar matupplevelse. Var beredd på att dela bord, och glöm inte att boka bord! Ja, vill du ha en matupplevelse med japanska smaker så är detta the place to be.  Mysig restaruang med öppet kök där man kan se de duktiga kockarna arbeta. Och maten.. ja, det var helt otroliga smaker och råvarona var fantastiska. Man beställer ca 2-3 rätter per person och så kommer det in en rätt i taget i ett lagom tempo som man käkar.

 

Ceviche – En hipp peruansk restaurang, mycket folk och härlig stämning. Rätt hög musik, passar bra om man ska vidare ut sedan, festlig stämning. Även om man är två och vill ha lite drag. God peruansk mat med massa smaker, 2.3 rätter per person och sedan delar man vid bordet. Riktigt härligt sätt att äta på. Rekommenderas varmt. Ligger i ett av mina favvo-områden Soho.

Honest Burger – Riktigt gött, hippt och härligt ställe i den underbara stadsdelen Soho. Riktigt goda burgare och pommes med en liten tvist. Finns även vegetariskt alternativ. Lite industrikänsla och avskalat i den lilla lokalen som ligger in på den lilla och mysiga gatan Meard street, finns på fler ställen i London men detta är den första restaruangen som öppnade. Finns några härliga platser på gatan utanför, där solen strålade. Perfekt att ta en burgar-lunch i vårsolen. 

Hache – Härligt avslappnad hamburgerrestaurang, passar bra även för större sällskap. Go musik och riktigt bra burgare! Välgjorda burgare som smakade fantastiskt, och till riktigt goda tillbehör så som pommes & sötpotatispommes. Finns fler restauranger, vi var på den mysiga restaurangen i Chelsea.

 

Rosso Pomodoro – Riktigt mysig och fin restaurang som låg i Camden town. Cool och fin inredning, uteservering i solen och stenugnsbakad pizza som var amazing! Fanns massa pizzor att välja på och man kunde välja på olika tomatsorter och olivoljor på pizzan. Väldigt bra service. Ett perfekt lunchställe om man besöker Camden market, men passar även för kvällen om man bor i området.

 

La Bodega Negra – Riktigt rolig restaurang, som ligger lite halvglömd utan skylt men med skyltar utanför som gör att man tror man är påväg till en strippklubb. Vilket man ser när man går in och ner för trappan till en cool källarlokal som spelar hög musik och har riktigt go stämmning. Maten såg fantastiskt ut, men vi drack bara drinkar när vi var här. Vilka var riktigt riktigt goda! Coolt och festligt ställe som jag verkligen rekommenderar att käka en livlig middag på eller gå och ta en drink och dansar lite senare:) Ligger i Soho, som är roligt område på kvällen med mycket restauranger och barer.

Så här ser det ut där man går in till restaurangen, men låt sig inte luras, du är rätt.

Har ni några favoritrestauranger i London?

Klara : )

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny