Restaurangtips i Göteborg

Göteborg, min hemstad! Inte för att vara partisk men den är magisk både på sommaren och nu till vintern. Vi går ut och käkar en del här i Göteborg och vi går ofta till nya ställe för att testa på. Göteborg har riktigt många bra guldkorn och idag tänkte jag dela med mig av några av mina bästa restaurangtips i Göteborg. Här kommer några tips på restauranger som passar bra även på vintern när man inte kan sitta ute:

TOSO

En fantastisk restaurang om vill ha något lite extra. Fantastiska smaker och man går hit för en riktig matupplevelse. Älskar tolkningen av det asiatiska köket, många av rätterna serveras som smårätter som man delar. Men det finns även större rätter om man vill ha en för sig själv. Fin lokal och bra service. Vill man ha en riktigt bra kväll med god mat, ska man boka TOSO. I god tid!

Område: Götaplatsen, längst upp på Avenyn.

toso_restaurangtips_göteborg

toso_restaurangtips_göteborg

Dubbel Dubbel

Rustik och chill miljö med supergod dim-sum, dumplings, goda viner och en riktigt trevlig miljö som känns enkel, cool och modern. Område: Linnéstaden (finns även vid Rosenlund).

Butchers Market

GODA BURGARE som käkas i cool och mysig ställe. Mums mums. Område: Mellan Vasastan och Avenyn.

Hello Monkey

Riktigt god asiatisk mat, buns fyllda med anka och bibimbap är mina två favoriter. Hello Monkey finns på två ställen i stan, på Magasinsgatan och Linnégatan. Restaurangen på Linnégatan har en riktig mysig glasveranda som är öppen på sommaren och våren, rekommenderas varmt. Även restaurangen på Magasinsgatan är trevlig och det området är som sagt väldigt trevligt och mer hippt än Linnéstaden. Båda ställena/områdena är bra på kvällen. Område: Linnéstaden eller kring Magasinsgatan.

HEllo_monkey_linnegatan_göteborg_restaurangtips

The Barn

Godaste hamburgarna i stan enligt mig. Tryffelbearnaise och sötpotatispommesen är tio poäng! MUMS. Inrett rustikt och mysigt, boka bord i GOD tid. Ofta fullt. Riktigt go hamburgerrestaurang i det mysiga områden kring Magasinsgatan. Ta ett glas Champagne på Champagnebaren som ligger precis intill före för en awesome kväll i Götet. Område: Kring Magasinsgatan

Mexikanska monarkin

En härlig, cool och chill restaurang! Supergod mexikansk mat som erbjuder en massa olika tequilas också om man gillar det. Ingen fine dining här utan superhärlig skön stämning, härlig musik, och go mat! Område: Linnéstaden.

Mexikanska_monarkin_tips

Fler restaurangtips har jag skrivit här!

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Tips i Stockholm

I måndags åkte jag och min kompis Lovisa upp till Stockholm för en dag fylld med shopping, brudklänningsprovning, lite bubbel och god mat. Nedan kommer

LÄS HELA INLÄGGET
Stäng meny