Göteborg, min hemstad! Inte för att vara partisk men den är magisk både på sommaren och nu till vintern. Vi går ut och käkar en del här i Göteborg och vi går ofta till nya ställe för att testa på. Göteborg har riktigt många bra guldkorn och idag tänkte jag dela med mig av några av mina bästa restaurangtips i Göteborg. Här kommer några tips på restauranger som passar bra även nu på vintern när man inte kan sitta ute:

TOSO – En fantastisk restaurang om vill ha något lite extra. Fantastiska smaker och man går hit för en riktig matupplevelse. Älskar tolkningen av det asiatiska köket, många av rätterna serveras som smårätter som man delar. Men det finns även större rätter om man vill ha en för sig själv. Fin lokal och bra service. Vill man ha en riktigt bra kväll med god mat, ska man boka TOSO. I god tid!

Område: Götaplatsen, längst upp på Avenyn.

toso_restaurangtips_göteborg

toso_restaurangtips_göteborg

Dubbel Dubbel – Rustik och chill miljö med supergod dim-sum, dumplings, goda viner och en riktigt trevlig miljö som känns enkel, cool och modern. Område: Linnéstaden (finns även vid Rosenlund).

Butchers Market – GODA BURGARE som käkas i cool och mysig ställe. Mums mums. Område: Mellan Vasastan och Avenyn.

Hello Monkey – Riktigt god asiatisk mat, buns fyllda med anka och bibimbap är mina två favoriter. Hello Monkey finns på två ställen i stan, på Magasinsgatan och Linnégatan. Restaurangen på Linnégatan har en riktig mysig glasveranda som är öppen på sommaren och våren, rekommenderas varmt. Även restaurangen på Magasinsgatan är trevlig och det området är som sagt väldigt trevligt och mer hippt än Linnéstaden. Båda ställena/områdena är bra på kvällen. Område: Linnéstaden eller kring Magasinsgatan.

HEllo_monkey_linnegatan_göteborg_restaurangtips

The Barn – Godaste hamburgarna i stan enligt mig. Tryffelbearnaise och sötpotatispommesen är tio poäng! MUMS. Inrett rustikt och mysigt, boka bord i GOD tid. Ofta fullt. Riktigt go hamburgerrestaurang i det mysiga områden kring Magasinsgatan. Ta ett glas Champagne på Champagnebaren som ligger precis intill före för en awesome kväll i Götet. Område: Kring Magasinsgatan

Mexikanska monarkin – En härlig, cool och chill restaurang! Supergod mexikansk mat som erbjuder en massa olika tequilas också om man gillar det. Ingen fine dining här utan superhärlig skön stämning, härlig musik, och go mat! Område: Linnéstaden.

Mexikanska_monarkin_tips

Spisa Matbar – En härlig och stor restaurang med lite mer annorlunda maträtter och smaker. Vi tog in lite olika smårätter såsom, fisk, omelett, liten pizza, och charkisar. En supermysig kväll i fin miljö. Passar bra för större sällskap. Goda drinkar har de också. Område: Linnéstaden (Övre Husargatan).

Resten av mina restaurangtips får komma i nästa inlägg!

Ha en härlig måndag,

Klara

Kategorier: Restankar

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *