Mina bästa tips i Budapest


Hej på er!

Nu över långhelgen var vi i Budapest, vilken härlig stad! Jag tyckte Budapest kändes som en utvecklad stad men som inte riktigt kommit så långt som exempelvis London eller Barcelona. Det fanns massa mysiga gator och gränder, fina stora gamla bevarade byggnader, det gröna Gellert-berget som ligger i centrum, vackra broar, coola klubbar, bra mat och restauranger, bra shopping och så terminalbad med mera. Det är även en relativt billig stad, både taxi och mat är billigt. Så även en öl eller ett glad bubbel. Skulle verkligen rekommendera Budapest för en prisvärd weekend då det är en riktigt härlig stad. Även flyg och hotell kan man hitta till bra pris.
Okej, så här kommer mina bästa tips i staden:

Restaurangtips

Bistro Déryne
Det här är en riktigt härlig fransk restaurang med en fantastisk miljö, god mat, livlig och skön stämning och riktigt bra service! Jag rekommenderar verkligen att boka ett bord här en kväll!


Buddha Bar
En fantastiskt restaurang. Med lugn och fin stämning som kändes avkopplande. Skulle lite kunna jämföra det med spa, man kom ner i varv. Så vacker byggnad och miljö inne. Drinkarna smakade fantastiskt och så även sushin. Vi käkade en sushi-lunch-buffé för ca 400 kr/person och då var det hur mycket god mat som helst, vin, bubbel, drink och kaffe. En underbar upplevelse. Skulle gärna gå hit på kvällen med.


Iguana Bar & Grill
Mexikansk härlig, aavslappnad och livlig restaruang med go musik och massa tacos! Älskar tacos och stället var väldigt mysigt= riktigt bra kombo.


Två mysiga restauranger som låg bra och såg mysiga ut (men som vi inte käkade på)
Sophie & Ben Bistro
Koleves
MAK bistro

Har ni varit där? Vad tycker ni om dessa. Får bli nästa gång…

Caféer

Inte i någon stad har jag sett så många gamla, mysiga cafeér med vädligt vackra tak och nästan kunglig inredning.  Byggnader som man ofta i andra länder bara får besöka som sevärdigheter.

New York Café
En otroligt fin lokal med ett av de vacraste taken jag sett. Tyvärr har det blivit lite av en turistfälla, varken maten eller kakorna var speciellt goda. Men ta en kaffe och njut av den vackra lokalen, det är det verkligen värt!


Gerbeaud Café
Även detta ett underbart gammalt och vackert café med en riktigt härlig uteservering som man kan sitta vid i vårsolen. Ligger vid ett mysigt torg med lite olika restauranger som var härlig att blicka ut över.


Callas Café

Callas Café ligger på en stor gata med massa fina butiker. Här var också fantastiskt vackert och en lokal som var väldigt mäktig. Perfekt stop för ett glas bubbel i shoppingen.

BO

Buda och Pest ligger på varsin sida av floden Donau. Pest var den livligare sidan och Buda mer business för att förklara enkelt. Även Gellert-berget ligger på Buda-sidan. Det är inte långt emellan och taxi är billigt, men jag hade ändå valt att bo när det mesta på Pest-sidan.


Shopping

Váci Utca
En stor gata och lite utav Budapest centrum skulle jag säga. Det är en mysig gata men det är en turistgata. Här ligger blandade små butiker och även H&M, Mango och Beshka lite längre ner. Tycker inte man ska missa denna gatan, men det lär du nog inte göra heller : )


Andrássy út
M m m mmm, riktigt fin och stor gata med alla de fina märkena, så som Gucci och Louis Vuitton. Här gick vi tjejer en dag och kikade runt och så tog vi en lång bubbel-paus på vackra restaurangen/caféet Callas. Underbart!

Uteställen och bartips

Szimpla Kert
Cool klubb med riktigt galen inredning. Gå hit om du vill ut i Budapest! Väldigt kul!


Gatan Kíraly Utca
En härlig liten gata med massa bra barer och färgglada mysiga lampor. Perfekt för en drink efter restaurangbesöket!


Specialtips

Käka Gulasch ur bröd på torget  i slutet på ”turistgatan” Váci Utca. Supergott! Extra hälrigt om vädret är härligt då det är utomhus.

Gå och bada på ett terminalbad. Vi var varken på Szécsény eller Gellert-badet som är de två mest populära. Szécsény sägs vara det bästa, men vi kände helt enkelt inte för det. Gillar man att bada så bör man nog testa detta badet i Budapest.

Gellert berget besteg vi däremot! Ett berg som ligger på Buda-sidan och som har mysiga gångvägar upp till toppen. På toppen får man fin belöningen i form av utsikt över hela Budapest. På vägen ner hängde vi i solen i en park, ett tips att köpa med sig lite gott från Saluhallen Nagy Vásárcsarnok som ligger precis innan man går över en av(!) broarna och sedan käka picknick i parken. Nagy Vásárcsarnok Sauluhall är en fin byggnad men inte så mycket mer än så.

 

Har ni varit i Budapest? Vad är era favoriter? Har ni besökt något av ställena som jag skrivit om?

 

Klara

 

 

 

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny