Mina 10 favoriter på Gran Canaria

Det börjar bli dags att boka semestern över nyår om man vill och kan åka då. Jag har flest gånger över jul och nyår varit på Gran Canaria. Min mormor och morfar har under min uppväxt haft hus på Gran Canaria, vilket gör att jag har en del favvoställen på den där ön. Jag skulle beskriva det som att Gran Canaria har två sidor som är vanligast att man besöker och dessa är Las Palmas eller södra delen av ön. Södra delen innefattar San Augustin, Mas Palomas, Playa del Ingles, Puerto Rico, Amadores, mfl.

De flesta gånger jag har varit på Gran Canaria har vi bott i huset som ligger mittemellan Las Palmas och ”södra delen”. Vilket har gjort att vi har kunnat sola och bada på någon av stränderna på södra delen av ön på dagen och åka till Las Palmas på kvällen, för det är just så man får det bästa av ön tycker jag. I Las Palmas är det mer stad, fler bra restauranger och mycket mindre turistigt än södra delen (lite beroende på var man går). Det är också så att Las Palmas är mycket mindre solsäkert än södern, det kan regna i Las Palmas och så åker man 1,5 h söderut och så är det strålande sol.

När huset sedan såldes och vi skulle åka tillbaka blev det helt plötsligt svårt att bestämma vilken sida av ön vi skulle bo på. Trots mindre solsäkert så tycker jag det är 1000 gånger roligare att bo i Las Palmas, då det är både strand och stad. Det finns mer att göra. I vintras när vi var där blev det Las Palmas och vi lyckades pricka in 10 dagar med strålande sol och få det härliga stadslivet, men de tär inte alltid man har sådan tur.

Här kommer mina 10 favoriter Gran Canaria

Vegueta, Gamla stan

Efter att ha varit en ganska tråkigt och omodernt stadsdel länge, har Veugueta i Las Palmas verkligen ryckt upp sig. Det finns många mysig gator och gågator med flera bra tapas barer och restauranger. Det finns en stor shoppinggata som heter Avenida de Triana, med massa bra kläd och skoaffärer. B.la. Zara som är mycket billigare i Spanien än i Sverige.

2016-01-04 20.09.11

Las Canteras – Las Palmas strand

Stranden i Las Palmas är väldigt fin och stor, här kan man käka gott längs strandpromenaden, eller gå en sväng om man känner för det. Eftersom den är stor kan man både spela fotboll och Volleyboll. Här kan man ha flera härliga dagar : )

2015-12-29 13.15.58

Centro Comercial Las Arenas

Längst bort (norrut) på Las Canteras så ligger det ett stort shopping center som heter Las Arenas som är ett stort shoppingcentrum fyllt av affärer. Butikerna är en härlig mix av stora kedjor såsom Primark, Beshka, Addiadas, Zara och Oysho blandat med roliga spanska märken.

Strandpromenaden längs Las Canteras mot Vulkanen

Stranden Las Canteras har en fantastisk fin strandpromenad som följer stranden, längst bort åt ena hållet ligger Las Arenas och åt andra hållet kommer ett stort berg där de byggt som en slags träbro som man kan fortsätta springa på. Här finns det även möjlighet att surfa för den som vill.
2015-12-29 10.02.30_1

Hyr bil – och åk runt ön

Och åk runt den relativt gröna ön. Besök Las Palmas om du bor på södra sidan av ön eller besök någon av södra delens alla stränder om du bor i  Las Palmas.

2015-12-27 15.33.53

Vingård Bodega Vandama – Underbart ställe

Gran Canaria är inte jättekänd för sitt vin, men det finns ett par vingårdar och vi besökte en som hette Bodega Vandama. Man fick kolla på vinrankorna och där vinet tidigare producerades. Det var en otroligt vacker plats och de hade en fantastisk restaurang med riktigt god mat. Åt en köttbit som var en av de bästa jag ätit och även en riktigt god getostsallad till förrätt. Denna rekommenderas varmt som en utflykt. Vi tog en tidig middag här för att slippa köra hem den snirkliga vägen allt för sent på kvällen. Och även för att få se vingården när det var ljust.

2015-12-29 17.42.27

Fantastisk park med genuin spansk känsla – Parque de Santa Catalina

Denna älskade park fylld med massa uteservering och områden med schackspelande spanjorer som röker cigarr på cigarr. Ta en stop här innan restaurangen på kvällen i Las Palmas.

2015-12-27 19.56.58

Häng vid stränderna Amadores och Puerto Rico

Två stränder på södra delen av ön som sitter ihop. Hänger man på Puerto Rico så kan man gå längs bergen bort till Amadores och tvärt om. Väldigt fint och härligt att gå häremellan eller att bara chilla på någon av stränderna.

2016-01-04 12.30.52

Öknen i Mas Palomas

På stranden i Mas Palomas finns det en öken som är väldigt rolig att hänga i. Kan bli ett riktig träningspass om man springer upp och ner för de stora sanddynorna. Mas Palomas är också en härlig strand att hänga på, men rekommenderas en dag då det inte blåser så mycket, går ofta väldigt höga vågor och när det blåser ja, då blåser det ordentligt här.

2015-12-28 15.17.04

Hyr lägenhet

När vi var här så hyrde vi en lägenhet (se nedan) genom booking.com, och jag har även testat airbnb tidigare och det finns många lägenheter i Las Palamas därigenom med. Tycker speciellt det passar när man är många, då är det härligt att käka frukost hemma och även kanske grilla på kvällen med. I den här lägenheten fanns det både Jacuzzi, grill och stor uteplats så den var perfekt!

2015-12-31 17.27.51

Ät ”Papas arrugadas” med ”Mojo rojo”

Det här är en specialitet för Gran Canaria och det är små potatisar kokade i mycket salt och med en god stark sås till. Ni måste också äta tomaterna, apelsinerna och Avocadosarna som har så fin smak, ett litet tips 🙂

2016-01-04 21.31.30_1

Vad svårt det var att välja av alla tips, nästa gång ska jag ge några restaurangtips, restauranger som är mina favoriter på ön.

Har ni varit på Gran Canaria? Vilken sida av ön var ni på då? Har ni några bra tips?

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny