Hyra bil eller moppe på Mallorca

Nyss hemkommen från underbara Illetas på Mallorca. Har ju redan skrivit flera tips på Mallis här eftersom jag varit på ön några gånger nu, men ön slutar aldrig att överraska och jag får ständigt nya favoriter. Tänkte tipsa er om att hyra bil eller moppe, en eller flera dagar för att utforska ön.

Hyra_bil_mallorca_guide_tips

Mallis är fylld med vikar som på spanska kallas för ”Cala”.  Vi hyrde bil en dag och åkte från Illetas där vi bodde (vilket förövrigt är en super mysig vik att besöka om man inte bor där, även Cala Major som ligger jämte illetas är superfint). Att åka bil eller moppe längs havet är helt fantastiskt och är så vackert! Tycker verkligen inte man ska missa detta.

Ofta kan hotellet hjälpa till att hyra bil men vi hyrde från ett ställe i illetas, och det finns många ställen att hyra genom på Mallorca.

Vi åkte  på den sydöstra sidan av Mallorca denna gången, första fantastiska stoppet var Portal Nous. Följt av Cala falco, Portal Vells (Portal Vells på bilden nedan).

Portal_Nous_Mallorca_guide_roadtrip

Sedan stannade vi i supermysiga Port Andratx där vi åt en fantastisk ”hemmagjord” glass och vandrade runt vid hamnen och shoppade väskor.

DSC_0688_1

När det var dags för lunch åkte vi de 6 slingrigaste kilometerna  jag någonsin åkt ner till Port de Valldemossa och åt på Restaurante Es port de valldemossa. Supermysig, men väldigt scary att åka stigarna ner. Inte lätt när man fick möte…

DSC_0729_1

Cala de Deía  blev nästa stop och det var verkligen en superfin vik, dock var det ganska mycket folk när vi var där.

DSC_0733_1

Vi avslutade dagstrippen med ett stop i härliga Valldemossa, en supermysig by med många små mysiga uteserveringar, glasscafeér och små butiker.  När vi sedan var i Valldemossa , dit det hade tagit hela dagen att åka eftersom vi åkt längst de fina vägarna vid havet, så tog det bara 40 minuter tillbaka till Illetas, genom att åka på motorvägen genom hela ön. En perfekt roadtrip.

DSC_0751_1

Även Sollér är en väldigt mysig by som jag besökt tidigare som inte ligger alls långt ifrån Valldemossa. Här finns också härliga butiker, uteserveringar och även en spårvagn som går genom byn.

Mallorca_guide_cala_hyra_bil

Har ni varit på Mallis? Är det någon ”cala” som ni tycker extra mycket om? Min favorit var nog Portal Vells 🙂

 

Klara

Lämna ett svar

Läs fler inlägg

Stäng meny