Guide till Köpenhamn

Köpenhamn, köpenhamn, köpenhaaaaamn, älskar den här staden! Här har jag varit många gånger, mina kusiner bor i denna storstad och det är ju så nära och smidigt att ta sig dit med tåg (från Göteborg). Så länge tågen går som de ska. Jag har därför hunnit samla på mig endel favoriter. När vi var där för ett par gånger sedan hyrde vi cyklar, är det fint väder är det ett perfekt sätt att ta sig mellan områdena, det går ju mycket snabbare!

Här kommer mina 5 bästa tips i Köpenhamn:

Strøget – Danmark har många roliga märken och affärer. Jag tycker det är väldigt trevligt att gå Strøget ner mot vattnet, men missa inte att gå in på alla mindre gator runt om.  Här finns exempelvis Day et al Birgersson, Samsøe Samsøe, By Malene Birger, Cos, & other stories och Adidas Concept store. Missa inte det danska märket Hay, som har en affären som är uppbyggd som en lägenhet där man kan köpa allt som finns där inne. I Hay-affären finns också en mini supermarket där man kan handla alla möjliga olika små saker från märket, allt från fina tändsticksaskar till ramar och kalendrar. Behöver man en paus halvvägs nerför Strøget kan man ta en fika på Café Norden som ligger mitt på Strøget. Där är det väldigt gott och mysigt!
Köpenhamntips_ströget_guide

Nyhavn – När man gått Strøget ner mot vattnet kommer man sedan till Nyhavn. Ta ett smørrebrød och en kaffe eller øl på någon av de alla restauranger som ligger så fint längs vattnet. Två restaruangtips och mina favoriter är Nyhavn 71 och Sankta Anna.  Sankta Anna serverar goda smörrebröd och Nyhavn 71 har en supermysig uteservering. Det är i Nyhavn alla de färgglada husen man ofta ser på bilder på Köpenhamn finns, det är verkligen mysigt att strosa runt här. Även om det inte är speciellt danskt så har de underbar glass vid Nyhavn. Jag äter helst en belgisk våffla med vaniljglass, grädde och sylt. MEN man kan också få en strut med tre kulor glass, grädde, sylt och en chokladboll på toppen, MUMS!

Köpenhamn_tips_guide

Nørrebro – Förbi Rosenborg Slott om man kommer från Köpenhamns centrum ligger mysiga delen Nørrebro. Området har många mysiga caféer och butiker. Sist vi var här köpte Andreas en cykel och jag hittade en supermysig affär som sålde massa fina och annorlunda affischer. Vi satt också och åt en underbar lunch på en uteservering alldeles intill Rosenborg slott.
Köpenhamn_tips_guide_slot

Kødbyen – Älskar detta relativt nyuppkomna, moderna området som påminner väldigt mycket om meatpacking district i New York. Kødbyen är ett gammalt slakteri-område och flera av restauranger som ligger här har tidigare varit slakterier. Trots att det är ett gammalt ”industriområde” är det nu ett mysigt område med flera riktigt bra och härliga restauranger och barer. Kødbyen är perfekt för en kul kväll ute i Köpenhamnskvällen/natten. Mina två favoritrestauranger här är Mother och Gorilla. Mother serverar svingoda pizzor i en superhärlig miljö och Gorilla där man beställer in flera lite mindre rätter, supergott! Vill man gå till en cool bar efter middagen kan man gå till NOHO, även här är det riktigt go stämning och även goda drinkar.  I Kødbyen finns flera coola klubbar och barer. Mycket folk och härlig stämning som sagt, så gå hit en kväll!

mother_köpenhamn_restaurangtips  Mother_restaurangtips-guide

  Ködbyen_kul_guide_köpenhamn-tips

Christiania – Att kliva in i Christiania känns som att förflyttas till en påhittad värld som jag inte trodde skulle finnas mitt i Köpenhamn! Här kan man se maskerade drug dealers stå öppet och sälja lite allt möjligt. Ja, det finns mycket att kolla på och massa olika sorters människor.  Restauranger, fik och grafittifyllda byggnader. Det finns människor som bor inne i Christiania, även barnfamiljer. Det är svårt att förklara Christiania men jag tycker det präglas av personer som vill ha frihet och inte följa några regler alls och leva ett liv som andra kanske tycker är väldigt konstigt. Annorlunda är det, och en häftig upplevelse. Jag rekommenderar verkligen att gå hit och kolla runt, vi cyklade hit sist och det gick att ta sig runt på/med cykel bra där inne. Jag skulle rekommendera att gå hit på dagen.

Christiania_tips_köpenhamn_guide

Har ni något favoritställe i Köpenhamn som jag kan besöka nästa gång jag ska dit?

 

 

 

 

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny