Buenos Aires – tips

Hola amigos!

Idag är det en regnig och grå dag, och ett litet besök i Buenos Aires hade inte varit helt fel. Buenos Aires är en av mina absoluta favoriter i Sydamerika. Buenos Aires var första stoppet på en lång resa i Sydamerika och vilken levande, färgglad och härlig stad det är! Buenos Aires är en stad som på många ställen känns väldigt modern och utvecklad om man jämför med många andra städer i Sydamerika och det finns otroligt mycket att se och göra! Jag blev mest förundrad över de fantastiskt fina och bra restauranger som finns, och de coola barerna. Jag tänkte ta er med till några stadsdelar, restauranger och hotell som blev mina favoriter under resan.

Parrilla_restaurangtips_buenos_aires_guide

Here we go:

Äta

Buenos Aires bjuder på fantastisk grillat kött på restaurangerna som ofta heter något med Parrilla, Parrilla som på spanska betyder ”grill”. Är det någonstans man faktiskt ska passa på att ta en grillad köttbit så tycker jag att det är i Buenos Aires. Magiska råvaror och ofta tillagade på en stenugnsgrill som gör att köttet bara smälter i munnen.

Mina tre bästa matupplevelser blev på:

La Cabrera är en riktigt mysig och bra restaurang som ligger i stadsdelen Palermo. La cabrera är även det en parilla och de serverar magiskt kött i en fin inredd lokal som känns inhemsk och mysig.

Cabrera_buenos_aires_Argentina_guide_tips

 

Parrilla Miranda är en riktigt bra och mysig restaurang med väldigt gott grillat kött!

La Fabrica del Taco Om man inte vill gå på en Parrilla kan man gå till denna coola taco-restaurang. Jag älskar taco och det var en riktigt härlig och cool miljö. Vi skulle ut senare på kvällen så detta var en perfekt start. Färgglad inredning och man kunde sitta både inne och ute som på en innergård med massa träd och växter. Vi satt på innergården och det var perfekt! Absolut ingen fine dining utan mer chill. God mat! Ligger i stadsdelen Palermo.

Taco_restaurangtips_buenos_aires

Bo

Hotelltips i Buenos Aires:

Vi bodde på ett helt fantastiskt hotell i Buenos Aires. Eftersom det inte finns någon strand intill stadskärnan så rekommenderar jag att välja ett hotell med pool. Det fanns många fina och bra hotell att välja mellan, vi bokade Aspen Square Hotel som både hade gym, takterrass med pool och fantastiskt fräsch frukost med massa färsk frukt, yougurt och nyttiga alternativ. Kan varmt rekommenderas.

Hotelltips_buenos_aires_argentina_guide_tips

Att göra:

Upplev nattlivet, ut och dansa!

En av de bästa upplevelserna jag hade i Argentina var första kvällen vi gick ut på klubb. Jag kommer aldrig glömma när vi kom in på klubben den första kvällen. Det var en latin up tempo remix på Someone like you med Adele och både jag och Sofie, som jag reste med, stod och gapade mot varandra. Vi hade aldrig sett något liknande. Mixen av att vara i ett land så långt borta från Sverige, helt annat klubbliv med salsadansande-par och den sköna musiken, kändes så exotisk. Det är något HELT annat än i Sverige, och sååå mycket roligare. Det är dans på riktig och sådan glädje i lokalen. Detta var på nattklubben Kika, men eftersom det inte var i år vi var där så kanske inneställena har ändrats.

Vandra runt i de olika stadsdelarna:

La Boca – Ett måste. Åk till de färgglada kvarteren La Boca. Trots att det är mycket turister så älskar jag detta området. Det är otroligt vackra hus och även om det är för turisterna så har jag aldrig sett Tango på det viset.

La_boca_buenos_Aires_argentina

La_boca_buenos_aires_argenitna_tips_guide

Vi besökte även La Bombonera som är en fotbollsarena och Boca juniors hemmaarena, kul att se! Hade gärna gått på en fotbollsmatch i Buenos Aires, men det får bli nästa gång.

Palermo – Här finns många bra barer och ett riktigt härligt kvällsliv. Många bra restauranger. Miranda som jag tipsade om innan ligger här. Även hotellet som vi bodde på låg här, ett bra område att bo i.

San Telmo – En väldigt mysigt del i Buenos Aires. Känns lite mer som gamla stan och här finns det mycket tangodansande och kreativitet. Här hålls en marknad varje söndag, San Telmo Feria, som betyder marknad. Här kan man hitta massa fina och annorlunda saker. Marknaden håller till på Calle Defensa och Plaza Dorrego. Här finns också många bra restauranger om man vill luncha efter man gått på marknaden. Kan du inte gå på söndagsmarknaden i San Telmo, så kan du gå till Mercado de San Telmo som är som en marknad/saluhall med frukt och grönt och massa andra saker inomhus.

El Obelisco de Buenos Aires – Ett fint monument som är maffigt att se, ligger även i det som jag ändå skulle kalla centrum i Buenos Aires. Nära här ligger även Calle Florida. Calle Florida är en relativt stor gata med caféer med butiker, mindre mysig men ett shoppingtips i Buenos Aires.

IMG_2850

Puerto Madero – Vi tog oss också ner till hamnområdet som heter Puerto Madero, där åt vi en väldigt god köttbit på en uteservering utmed vattnet. Parrilla La Cabana hette den. Här finns också Starbucks och T.G.I Friday´s om man vill åt det. Mysigt område att strosa runt i. Ligger nära San Telmo så det kan man ta samtidigt. Beroende på vilket håll man går åt kan man också kika in Plaza de Mayo.Buenos_aires_tips_guide_argentina

Buenos Aires hemliga barer:

I Buenos Aires finns det också många lite halvhemliga barer som man kan få nyss om man gör lite research, kolla upp dessa om ni ska åka dit då det är några av de bästa barerna. En etablerad sådan som kanske inte ens är så halvhemlig längre är Franks bar. Jag läste nyligen om en ny som heter Floreria Atlantico och ligger i stadsdelen Recoleta, man går in genom en vin- och blomsteraffär vidare in i den halvgömda restaurangen. Jag gärna hade testat denna om jag åkt nu igen!

Allmäna tips:

Boka bordet på kvällen sent om du vill ha liv, i Buenos Aires äter man sent!

Boka hotell med pool då det inte finns så fina badplatser och det kan vara väldigt varmt.

Var försiktig, det finns en del kriminalitet i Buenos Aires, man behöver inte var rädd men man ska respektera staden och lyssna på vad lokalbefolkningen/hotellet säger. Precis som i andra storstäder. Gå inte på små bakgator.

hotelltips_buenos_aires

Nästa gång jag åker till Buenos Aires vill jag även testa:

Parrilla don Julio
Floreria Atlantico som jag skrev om ovan och
Los Galgos

Vilka är era favoriter i Buenos Aires? Vill ni åka dit?

 

Klara

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny