Bästa uteserveringarna i Göteborg

Okej, nu hoppas vi att solen kommer fram när jag ger mina bästa tips på uteserveringar i Göteborg. Det finns grymt många bra uteserveringar i Göteborg som är grymma när solen och värmen väl kommer, här är mina favoriter.

Levantine

I Vasastan – Uteservering med trädgårdskänsla vilket inte är så vanligt i stan, riktigt goda drinkar, riktigt mysigt och hit är även hundar tillåtna.

Olsons Vin

Tredje Långgatan – Om man går in på en av de lite undangömda mysiga innegårdarna som det finns en del av i Linnestaden så hittar du denna godingen. Här kan du ta ett gott glas vin i en riktigt mysig miljö.

Tacos and Tequila

Tredje Långgatan – Mittemot Olsons vin ligger denna goa taco-restaurang som också har en uteserving på den lilla mysiga innegården. Tips tips.


Bar himmel

Götaplatsen, Avenyn – När solen skiner och du vill ta en AW eller bara fira livet när solen skiner så är Bar himmel fantastikt. Baren har endast öppet på sommaren och man sitter i den stora trappan längst upp på Avenyn, med fantastisk utsikt över Poseidon och Avenyn. Och solen värmer upp hela trappan. Underbart!

Hotell Pigalle

Nära Centralen – Hotell Pigalle är ett fantastiskt romantiskt och coolt hotell, som det talas mycket om. Inte minst i Sociala Medier. Och det är bra, så även hotellets takterass!

Barabicu

Rosenlund – Min favoritrestaurang Barabicu är lika bra på vintern som på sommaren, men på sommaren öppnar också en liten mysig utebar och uteservering. Och eftersom den ligger precis vid vattnet i Rosenlund blir det väldigt härligt. Restaurangen har även stora fönster-väggar som öppnas upp när vädret tillåter och hela restaurangen öppnas upp och man sitter lite halvute  🙂

Hotell Post

Nära Centralen – Ett fint och stort hotell som verkligen är helt fantastiskt. Ligger i ett ombyggt Post-hus, därav namnet. Rolig Storytelling om de olika delarna av byggnaden och en magisk uteservering i solläge.

Hagabion & Kino

Linnéstaden – Linnégatan är den mysiga och den del där mest fina och gamla hus finns kvar. Här bor jag och här ligger även mysiga stora uteserveringen Hagabion/Kino. Mysig gata med mycket folk och många uteservieringar..

Linnéterrassen

Linnéstaden – Även Linnéterrassen ligger på taket av några av Linnégatans butiker. En riktig mysig uteservering med soffor och värmelampor.


Scandic Rubinen

Avenyn – Även detta hotellets takterrass är awesome.

Hotell Belloras takterrass Cielo

Avenyn – Takterass med alla rätt, högst upp på det höga huset med en fantastisk vy över Avenyn.

Champagnebaren Forssén & Öberg

Magasinsgatan – Mysig restaruang med en urhärlig innergård.


Storan (Storköket)

Avenyn – Riktigt festlig uteservering utan inomhus restaurang, har bara öppet på sommaren och är då ett väldigt populärt tillhåll.


Tranquilo

Kungstorget – Inte så stor uteservering men du sitter gött på väggen i solläge. Goda drinkar och go mat.

Bästa käket på uteserveringarna hittar du på: Tranquilo, Kungstorget, Levantine, Taco and Tequila, Kino, Champangebaren, Pigalle och Barabicu såklart : )

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny