Att resa när man är liten

Första gången jag åkte till Gran Canaria var jag bara några månader gammal. Tillsammans med min mamma och pappa, mormor och morfar. Till huset på Gran Canaria som var mormor och morfars under många år. Resterande resor dit har varit i ungefär samma sällskap men senare också med mina två yngre systrar. Även min bästa vän har varit med och äntligen förra året åkte vi dit efter några års uppehåll så att Andreas fick se allt jag pratat om. Ön är kanske inte något märkvärdigt alls egentligen. Men för mig är den det. Det sitter så många minnen i den ön. Fantastiska minnen. Huset är nu sålt men det finns minnen kvar.

Jag har varit på ön hela nitton gånger. Och jag har älskat varje gång. Att svänga in på Guadalajara, gatan som huset låg på. Doften av varm asfalt. De blomstrande rosa bouganvillan mot den vita muren och klarblåa himlen. Gasspisen som jag och mina systrar var lite rädda för. Bilen, golfen, som inte hade några säkerhetsbälten i baksätet och som vi ofta satt minst två för många i. Solen. Foundue på nyårsafton. Trädgårdsmästaren Adolfo.  Havet. Smörja in sig. Sand. Ham and Cheese sandwich till lunch vid ett plastbord på ett strandhak på stranden i sanden i solen. Vaniljglassen vi alltid köpte med morfar efter lunchen, han var den som helst ville ha glass och vi systrar var inte svårövertalade. Färskpressad apelsinjuice. Hola. Zuma de naranja. Gracias. Gräva ner mamma och pappas fötter i sanden. Bada i svinkall pool med för lite klor. Varmvattnet som alltid tog slut, pappa fick kallvatten. Äta chips och dricka ”drink” i Catalina parken. Gubbar som spelar schack, skrattar och röker cigarr. Skriva vykort som kom fram efter att vi kommit hem. Få sitta på barstolar innan vi fick bordet på restaurangen. Få välja vad man ville på menyn. Spagetti Bolognese. När mamma langade upp pennor och papper på restaurangen. Få ha med sig egen väska och plånbok på kvällen. Pesetas. Få ha fina skor. Sopbilen som stannade upp vägen hem från Las Palmas på kvällen. Alla hetsiga spanjorer i trafiken som låg på tutan. Somna i baksätet. Äta frukost i solen på terrassen. Koka ägg i 7 minuter. Goda tomater. Spela på sitt gula Nintendo Game boy. Vara tvungen att sluta när det blev mörkt eftersom inte skärmen lyste. Köpa solbrillor. Känna sig cool. Umgås hela familjen. Underbart.

Gran_canaria_resa_tips_guide
Jag och min syrra på altanen vid huset på Gran Canaria.

Jag undrar om alla dessa resor har gjort att jag älskar värmen och att resa?
Har ni något ställe ni varit mycket på och har stor kärlek till?

Klara  : )

 

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny