Att plugga utomlands, i Shanghai

När jag började kolla igenom bilderna från Kina till förra inlägget om kinesiska muren så började jag tänka på mina utlandsstudier i Shanghai. Och hur kul det var. Shanghai var en helt fantastiskt rolig stad att åka och plugga i. Väldigt spännande och på många sätt en modern stad, men med stora kulturskillnader gentemot Sverige. Väldigt spännande att ta del av. Jag pluggade på SHISU University i Shanghai under mitt magisterår i Internationell marknadsföring på Halmstad Högskola.

Sisu_plugga_utomlands_shanghai_utlandsstudier_skolan

Jag läste kurserna Strategic management och Business Culture in China. Det var väldigt annorlunda mot Sverige, men riktigt bra. I Strategic management-kursen hade vi en sträng men riktigt bra och erfaren professor. Det var långa intensiva dagar med hårt plugg och mycket uppgifter. Vi något mer ”odisciplinerade” svenskar fick verkligen lära oss hierarkin. Andra kursen var väldigt intressant och ett ämne jag verkligen gillar. Chinese Business Culture. Kursen leddes av olika internationella professorer som brann för ämnet och var riktigt duktiga.

Jag lärde mig hur mycket som helst i skolan men nästan ännu mer utanför skolan. Bara av att vara i landet, ta del av kulturen, besöka olika ställen, och genom alla nya kompisar man träffar från hela världen. Det är det man lär sig mest av tycker jag. Intressanta diskussioner med personer från hela världen i skolan gjorde att man fick andra perspektiv och att man fick upp ögonen för alla olikheter som finns mellan människor, beroende på var man kommer ifrån och vad man har för erfarenheter.

Sisu_plugga_utomlands_shanghai_utlandsstudier

Shanghai är en stor stad och det är folk precis överallt, det finns så otroligt många olika stadsdelar och coola ställen att besöka. Men det får det bli mer om Shanghai i ett annat inlägg.

Sisu_plugga_utomlands_shanghai_utlandsstudier_cherryblossom
Jag, när våren kom och vi kollade in alla körsbärsträd som började blomma.

Att plugga utomlands är en fantastisk möjlighet som ger erfarenheter som ingen skola i Sverige kan ge. Har man möjlighet så tycker jag att praktik eller studier utomlands är en av de bästa investeringarna för sig själv. Har ni eller ska ni plugga utomlands? Vart var ni?

Snart kommer inlägg om hur det var att praktisera i Brasilien och hur man ska tänka när man väljer var man ska plugga eller studera. Inte helt lätt.

– Klara

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Weekendresor i vår

Äntligen börjar det bli våååår! Vi ska snart åka både till London och Budapest. Det är verkligen härligt att åka på weekendresor, sitta på uteserveringar

LÄS HELA INLÄGGET
Stäng meny