ÅKA BÅT TILL CAPRI

Hello!

Är allt bra med er idag? Solen skiner här i Göteborg i dag och det gör mig glad. Jag har också kontor precis vid vattnet i Göteborg och ser alla båtarna som far fram varje dag. Härligt och inspirerande.

På tal om båtar så tänkte jag ge mina bästa tips för att ta sig till och runt på Capri. Som jag skrivit om tidigare så är Capri absolut värt ett stop när man reser till Amalfikusten. Jag hade gärna stannat här fler än en natt. Capri är helt fantastiskt fint och det finns så mycket att se och göra. Tänkte ge er lite tips om hur man tar sig dit och runt på ön smidigast och billigast. Bäst helt enkelt.

TRANSPORT TILL CAPRI 

BÅT

Vi åkte båt från Sorrento till Capri. Biljett köper man vid hamnen det är bara att gå ner och köpa direkt (kan vara annorlunda i Juli då det är som mest turister). För oss, som var där i början på september,  var det smidigt att köpa direkt där. Båtarna gick varje halvtimma och trots att det var mycket folk som ville ut till ön kom vi med om inte första så andra båten. Detta gällde för alla båtturer vi gjorde mellan byarna/öarna vid Amalfikusten. Båtbiljetten kostade ca 15-20 euro per person enkel väg, mellan de flesta destinationer vid Amalfikusten.

IMG_1213

TA SIG RUNT PÅ CAPRI

LOKALBUSSEN

Direkt när man kommer av båten så är man vid Marina Grande på Capri. Vi hade bokat hotell i Capri stad. Så hur tar man sig bäst runt på Capri? Att gå kan man glömma och taxi är svindyrt. Men det finns en superbra liten orange buss som tar dig mellan Marina Grande, Marina Piccolo, Capri och Anacapri bland annat. Det lilla busstoppet ligger alldeles intill där man hoppar av båten. Och du behöver inte vänta länge på att den lilla orange bussen ska dyka upp, denna går med ca 10-15 min mellanrum.

Vi åkte den här bussen mellan alla fyra ställen jag nämnde ovan. Slutdestinationen står på bussen så det är enkelt att se vilken man ska ta. Alla busstationer ligger centralt i varje område och turen kostar ca 1,5 – 2 euro per resa.

Capri_guide_tips_amalfikusten

CABLE CAR

Det går även en ”cable car”, linbana. Som är en slags buss eller vagn på lina. Denna går mellan Marina Grande (där båten kommer och går) och Capri stad. Den går lite snabbare än lokalbussen då den går ner direkt över berget och inte kör de snirkliga vägarna som bussen får göra. Den var perfekt att ta när man hade med sig stor väska. Kostade ca 2 euro per person enkel tur.

 

Imorgon tänkte jag skriva om en av våra dagar på Capri som var top 5 av de bästa dagarna i mitt liv. Kika in då!

 

Klara

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Min Londonguide!

Hej på er! Tiden går så snabbt, imorgon åker vi till Budapest med massa kompisar och det ska bli så roligt. Årets tredje weekendresa, så

LÄS HELA INLÄGGET
Stäng meny