Bästa tipsen på Capri

Hej på er!

Nyss hemkomna från vår resa till Alicante. Försöka hinna ikapp med allt på jobbet och landa hemma igen. Alicante var jättehärligt, men mer om det senare. Idag tänkte jag skriva lite mer om Capri. En av våra dagar på Capri kvalar definitivt in på topp fem av de bästa dagarna i mitt liv. Så jag tänkte ge mina bästa tips på Capri, så ni med kan få en så bra dag som vi fick.

Mina bästa Capri-tips

capri_tips_guide_marina_grande

Villa Helios

Vi bodde på ett fantastiskt hotell i centrum av Capri som heter Villa Helios. Vi hoppade av lokalbussen och sen gick vi till hotellet som hade ett väldigt bra läge. Själva hotellet var jättefint. Inredningen var en blandning av modern, med en cool touch och även lite mysigt blått. Vi hade ett rymligt rum med en skön säng och riktigt skönt täcke, vilket inte var standard för Amalfikusten. Hotellet kändes exklusivt, och som resterande hotell på ön så var det ganska dyrt. Men jag kan varmt rekommendera det. Han som ägde hotellet tipsade om massa bra saker vi kunde göra och frukosten var fräsch och god, inte bara massa sötsaker.

Åka båt runt ön

Vi började dagen med att ta linbanan (cable car) ner till Marina Grande (skrivit mer om att ta sig runt på Capri här). Vila Helios hjälpte oss att boka en privat liten båt för oss två. Om inte hotellet kan hjälpa till så fanns det många som sålde båtturer direkt nere vid hamnen med. Vi mötte upp vår chaufför och gick mot den lilla båten som skulle ta oss runt ön. Det var helt fantastiskt vackert och jag log av lycka hela båtturen där vi åkte i det turkosa och blå vattnet. Solade lite på båten och chauffören visade oss små ”hemliga” grottor där vi badade och simmade in i. Vi hoppade över att åka in i ”Blå grottan” som är en tevärdighet, kändes inte nödvändigt då det även var massa turister runtom och 1 timma kö! Båtturen var så härlig verkligen. Priset var 150 Euro för en privat liten båt, men jag tyckte det var värt varenda öre. Man kan även köpa turer på större båtar med fler personer.

capri_guide_tips

La Fontalina

Efter båtturen bad vi vår chaufför att släppa av oss vid beach klubben La Fontalina som jag hade bokat solstolar och bord på innan vi åkte till Capri. La Fontalina är en vacker plats med sina blå och vita parasoller, vita solstolar och klippiga berg. Restaurangen ligger med en fantastisk utsikt över havet. Maten var amazing. Rekommenderas verkligen ett besök här en hel eller halv dag.

La_fontalina_capri_restaurangtips

Marina Piccola

På Capri finns det inte mycket strand där man inte behöver gå in på en beach club och köpa stolar för att få vara. Så är det på många ställen på Amalfikusten. Men vid Marina Piccola på Capri, där finns en public beach där du kan sola och bada utan att köpa stolar. Och det är en jättemysig plats! Ta lokalbussen hit och tillbaka.

capri_tips_guide
Vid busstoppet i centrum på Capri

Läs fler tips till Capri här.

Ett sista tips: Åk till Capri, det är fantastico!

Har ni några favoriter på Capri?

Klara

Lämna ett svar

Prenumerera på nya inlägg?

Toppinlägg

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Läs fler inlägg

Stäng meny